Atunci cand mergi cu masina la service pentru revizie nu te prea gandesti ca vei gasi pe cineva care sa-ti vanda ceva, cu atat mai putin o masina. De ce? Foarte simplu; pentru ca vanzatorii de masini din Romania nu stau in service. Poate ca sunt prea ocupati pentru a vedea cu ce probleme vin clientii lor in service sau pur si simplu pentru ca nu le pasa.

Ionut, vanzatorul de autoturisme este altfel, de aceea scriu acum despre el. A venit la mine in service si m-a invitat la o cafea in showroom. Am acceptat,  tot aveam de asteptat aproape o ora service-ul fiind in afara orasului. Ionut este unul din vanzatorii nativi, are vanzarea in sange, face totul foarte natural, aproape fara efort. El NU VINDE, el rezolva probleme si DEZVOLTA RELATII, in rest e simplu: TU CUMPERI.

Mi-a prezentat fiecare masina din showroom timp in care a investigat continuu, fara sa fie intruziv sau obraznic. Pur si simplu isi califica potentialul client si identifica nevoile acestuia. La final Ionut mi-a cerut cartea de vizita.

Nu am dat mare importanta faptului, pana cand el a venit si m-a  invitat la un drive test,  cu una din cele mai puternice si sportive masini din showroom. Apoi m-a sunat periodic, de Anul Nou, de ziua mea, adica a INTRETINUT RELATIA. A venit apoi momentul in care eu am avut nevoie de el.

Furnizorul pe care-l alesesem nu avea masini pe stoc, deh era 2007 si se vindea orice gaseai in showroom, mai mult decat asta mi-a dat termen de livrare peste 6 luni…eram frustrat si enervat.L-am sunat pe Ionut, a gasit imediat ce-mi doream si a manevrat cu mare dibacie toate obiectiile mele legate de motorizare, culoare, etc. Mai mult decat asta a lucrat in mare viteza cu firma de leasing si mi-a livrat masina in ziua urmatoare, desi eram la peste 300 km distanta.

 Ionut m-a sunat ieri, doar asa, sa ma intrebe ce fac.  Am discutat mai bine de o jumatate de ora. Cu toata criza economica, Ionut vinde autoturisme. Poate va intrebati cum face? Foarte simplu, el construieste INCREDERE, iti descopera sistematic nevoile si dorintele si te ajuta sa iei decizii, iar atunci cand esti decis el este prezent.

Mai mult decat atat este alaturi de tine si cand nu ai nevoie sa cumperi, cand ai nevoie de un sfat de specialitate; este pe buna dreptate, cum ar spune  David Maister: CONSILIERUL DE INCREDERE. In semn de respect pentru Ionut, unul din cei mai buni si responsabili vanzatori din Romania, va recomand situl si cartile scrise de unul din cei mari mari experti in consultanta adresata firmelor de servicii si nu numai  www.davidmaister.com

 Spor la bani!

DESpre AUTOR

Eusebiu Burcas

Misiunea mea este să-mi ajut semenii să-și fructifice potențialul și să trăiască în bunăstare.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}