familie bogata Administrarea banilor într-un cuplu este o chestiune de importanță crucială.  De fapt am convingerea că banii  sunt, probabil cu excepția sexului, cel mai  important ingredient pentru o căsnicie reușită.

 În funcție de pregătirea financiară a membrilor familiei cuplurile se pot  încadra în trei categorii majore.

 1. Ambii sunt nepregătiți financiar. În acest caz, comportamentul financiar al cuplului va fi simplu de previzionat. Vor cheltui și probabil vor investi după cum le dictează mediul, familia sau prietenii. Asta pentru că ei nu vor avea niciodată opinii proprii suficient de argumentate, din lipsă de cunostințe. Din păcate această categorie reprezintă marea masă a celor care sunt în haos financiar.

 2. Unul pregătit și celalalt nepregătit financiar. Cel care știe cum stă treaba cu banii va încerca din răsputeri să câștige mai mult iar apoi să economisească și să investească profitabil. Celălalt partener se va bucura de beneficiile aduse de partenerul pregătit și va încerca să nu-l încurce, pe cât posibil, în demersurile sale. Există însă și posibilitatea ca partenerul nepregătit financiar să aibă un comportament păgubos, de cheltuitor excesiv, ceea ce va îngreuna considerabil misiunea primului.

3. Ambii parteneri sunt pregătiți financiar. Aceasta este varianta ideală pentru că ei se pot sprijini și sustine reciproc în demersurile investiționale și de construire a prosperității la nivel de familie. Vor face planuri financiare viabile și vor fi antrenori financiari unul pentru celălalt. Din păcate am cunoscut destul de puține cupluri care să facă parte din această categorie.

De fapt, majoritatea cuplurilor fac parte din primele două grupe menționate anterior. Ne-am gândit să le oferim tuturor cuplurilor, și nu doar lor, posibilitatea să-și îmbunătățească cunoștințele financiare prin lectură. În acest sens am făcut o selecție a celor mai bune cărți de finanțe personale citite de mine de-a lungul timpului.

1. ; Napoleon Hill

2. ; Thomas J. Stanley

3, vol I si II; Catherine Ponder

4; Emmanuelle Daviet

5; Dave Ramsey

6; Robert Kiyosaki

7; Robert Kiyosaki

8; George S. Clason

9. Femeile și banii; Suze Orman

10. Datorii profitabile, datorii neprofitabile; Ron Hanson

11. Ieși din labirint; Luca Dezmir

12. Investitorul inteligent, Benjamin Graham

13. Femeie Bogată – Ghidul investitiilor pentru femei, Kim Kiyosaki

14. Secretele minții de milionar, T. Harv Eker

15. Poți face avere chiar dacă începi mai târziu, David Bach

 

Dacă aveți și alte propuneri de titluri care v-au marcat comportamentul financiar personal sau în familie, aștept comentariile voastre aici.

Sursa foto: www.privatewealthmagazine.ca

DESpre AUTOR

Eusebiu Burcas

Misiunea mea este să-mi ajut semenii să-și fructifice potențialul și să trăiască în bunăstare.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}