Curs de finanțe pentru angajati

Curs Online de o zi cu Eusebiu Burcaș și echipa lui, pentru a genera și crește profitul afacerii tale lună de lună!

Data: 23-24 noiembrie 2021

”Felicitări, ați făcut profit luna trecută!” îți spune contabila zâmbind.

Tu îți aduni gândurile și încerci să înțelegi ce-ți spune. Te trec sudori reci si îți vezi contul bancar aproape gol și mâine este data de 25. O nouă grămadă de impozite, TVA și salarii. Cum o mai scoți la capăt și luna asta?

Încă îți sună ironic în minte felicitările contabilei.... Îți imaginezi cum ar fi să faci profit în fiecare lună sau măcar în fiecare trimestru și să-l vezi efectiv în cont sau în buzunarul tău? 

 
Cum ar fi să nu mai aștepți cu sufletul la gură următoarea încasare pentru a-ți plăti din urmă impozitele și facturile restante? Cum ar arăta o lună în care nu ești nevoit să dai explicații furnizorilor cu facturi scadente dar pe care nu-i poți plăti.

Nevoia acestui program a apărut din feedback-ul generos al celor câteva zeci de antreprenori care au implementat acest sistem în urma programului Profit First Mastermind sau de coaching individual.Toți cei care au implementat sistemul mi-au spus că nici măcar nu visau să mai ajungă într-o zi la liman, să vadă cum sporește contul lor de profit lună de lună. 

Cum să ieși din cursa în care profitul lunar este continuu reinvestit în business și ultimul plătit ești TU - fondatorul/acționarul?

O structură simplă de conturi și acțiuni periodice îți vor oferi o imagine foarte realistă asupra afacerii tale. Te rog gândește-te la acest sistem ca și la o extraordinară oportunitate de a te plăti ca antreprenor, ca fondator și mânuitor de bani.
 

Acesta NU ESTE UN CURS DESPRE FINANȚE ci un SISTEM DE MANAGEMENT AL BANILOR în care veți primi instrumente și vei lucra efectiv ”pe afacerea ta” pentru a genera și crește profitul lună de lună .

Ce câștigi dacă participi la curs:

Afli cum se construiește arhitectura vieții financiare personale in functie de sursele de venit si comportamentul financiar.
Vor afla de ce suntem diferiti in relatia cu banii si cum ne putem imbunătăți comportamentul.
Vor afla cum se construieste practic un buget personal, de ce sa-l folosim si cum sa ne gestionam eficient veniturile/cheltuielile
In functie de obiectivele financiare personale si de profilul de risc  individual vom identifica impreuna diferite modele de portofoliu de investitii
In ce priveste relatiile financiare in familie vom identifica tiparele de baza in ce priveste gestionarea banilor si cum sa le armonizam
vom identifica cele mai importante decizii financiare la nivel personal si de cuplu - casa, credite, masina, investitii, etc. invățând cum sa la gestionam.

Despre Eusebiu

Se pare că am antreprenoriatul în genă. Străbunicii mei au fost moșieri și conducătorii unui sat întreg. Am cunoscut-o pe străbunica mea care era o femeie persuasivă și tranșantă când venea vorba de negocieri și planuri de lucru. Un excelent manager.

La începutul antreprenoriatului nici eu nu am fost un vânzător și manager foarte bun. Ba mai mult, fiind un individ introvertit evitam din toate puterile orice interacțiune cu clienții, ceea ce m-a făcut să iubesc mai mult cifrele, sistemele și procesele. Am încercat să fiu și angajat. Nu mi-a ieșit. În toată cariera mea am lucrat pentru alții doar 3 ani si 4 luni. Am învățat foarte multe din acea experiență. 

Ca și întreprinzător am lansat prima afacere în facultate, împreună cu unul din colegii mei și am evitat luni de zile să mă întâlnesc cu clienții. L-am împins pe asociatul meu să se ocupe în exclusivitate de partea de vânzări, iar eu m-am ocupat de tot ce înseamnă partea de management, producție și logistică, ca nu cumva să mă întâlnesc cu vreun client. 

Azi după mai bine de 25 de ani de experiență antrepenorială și de management, zâmbesc când îmi aduc aminte de vremurile alea. Am consiliat până astăzi peste 100 de afaceri mari și mici să facă strategii, să gestioneze banii, să își construiască procese, sisteme și proceduri și să se repoziționeze în piață. Am convingerea că voi mai sprijini mulți antreprenori să-și crească afacerile în următorii ani prin SISTEMUL PROFIT FIRST.

Ce spun cei care au implementat Profit First

Profit First e altceva !

“Ca profesionist cu experienta, pot sa spun ca Profit First e altceva! Te ajuta sa ajungi direct la tinta: Profitul ÎN CASH! Profit First se potrivește pentru orice afacere care vrea sa facă bani!

Insolventa nu vine din lipsa profitului pe hârtie, ci din lipsa de bani! Profit First îți întoarce pe dos ecuația profitului și te ajuta să-ți securizezi cash-ul din afacere. Sunt bucuroasă și recunoscătoare pentru ca am cunoscut acest concept și pentru ca pot să-mi ajut clienții antreprenori cu mult mai mult și în timp real.”

Iulia Ursache - Expert contabil - Cabinet Expert Contabil Iulia Ursache

Nu este doar un studiu de caz ci un instrument concret.

„Profit First" este un instrument financiar de comportament al antreprenorului iar punerea lui în practică este plină de revelații. Partea și mai faină este că exercițiul îl faci pe propriul business.

Nu este deci doar un studiu de caz ci un instrument concret. Beneficiile, dincolo de comunitate și de oameni întâlniți, sunt amplificate de suportul și experiența lui Sebi, care își pune amprenta constructiv asupra interacțiunilor.

Florin-Andrei Antonescu - Topovest

Am impresia uneori ca cineva cu o bagheta magica actioneaza asupra contului meu de profit.

Am inceput sa implementez ceea ce m-ai invatat in Mastermind Profit First si am impresia uneori ca cineva cu o bagheta magica actioneaza asupra contului meu de profit. Ce anume se intampla : In fiecare luna soldul catre cei carora le datorez bani scade, vazand cu ochii, pe de o parte , pe de alta parte creste vazand cu ochii suma din contul de PROFIT! Ii multumesc lui Dumnezeu ca ti-a trimis gandul bun de a impartasi cu mine aceasta metoda de gestionare a finantelor afacerii ! Sunt recunoscator. Multumesc 🙏 

Cristian Budau 

Programul cursului ”Profit First Day”  

01.

Sesiunea 1: Basic Training
 • Pilonii finantelor personale
 • Ce relatie ai cu banii
 • Bugetul si controlul banilor
 • Ce face Profit First pentru tine?
 • Managementul datoriilor

Ce vor învăța participantii?
 
Cum se construieste arhitectura vietii financiare personale in functie de sursele de venit si comportamentul financiar. Vor afla de ce suntem diferiti in relatia cu banii si cum ne putem imbunătăți comportamentul. Vor afla cum se construieste practic un buget personal, de ce sa-l folosim si cum sa ne gestionam eficient veniturile/cheltuielile. De asemenea vom face un plan de rambursare a datoriilor pentru managementul lor eficient. Scopul acestei sesiuni este sa puna bazele finantelor personale incepand de la buget, managementul cheltuielilor si al datoriilor02.

Sesiunea 2: Advanced Training
 • Profilul de risc
 • Investitiile si obiectivele financiare
 • Constructia portofoliului
 • Averea neta si venitul pasiv

Ce vor învăța participantii?

Vom răspunde la întrebarea, de ce trebuie să investim apoi vom identifica diferentele dintre veniturile active si pasive. In functie de obiectivele financiare personale si de profilul de risc  individual vom identifica impreuna diferite modele de portofoliu de investitii. Vom vedea cum se modifica componenta portofoliului in functie de varsta si apetitul fata de risc. Scopul acestei sesiuni este sa familiarizeze participantii cu principalele vehicule investitionale si cu obiceiul de a investi. 03.

Sesiunea 3: Particularizare pentru contextul de acum / situatia actuala
 • Viitorul banilor 
 • Cand vrei sa te retragi?
 • Banii in familie si in cuplu. Decizii  financiare majore
 • Ciclurile economice si mecanismele financiare. Cum te protejezi?

Ce vor învăța participantii?

Vom afla care sunt principalele repere temporale ale evolutiei banilor, spre ce ne indreptam in viitor si cum sa ne adaptam schimbarilor când vine vorba despre bani si bunăstare pe termen lung. In ce priveste relatiile financiare in familie vom identifica tiparele de baza in ce priveste gestionarea banilor si cum sa le armonizam. De asemenea vom identifica cele mai importante decizii financiare la nivel personal si de cuplu - casa, credite, masina, investitii, etc. invățând cum sa la gestionam. Vom vorbi si despre sistemele de pensii si de sanatate pentru a ne proteja eficient pentru viitor. Scopul acestei sesiuni este sa articuleze la nivel individual si de familie calatoria noastra financiara pe tot parcursul vietii. Investiția ta:

287 euro + TVA / persoană

 • Materiale de pregătire a cursului
 • 5 ore de curs live / Zoom
 • 4 instrumente de lucru (Excel)
 • 4 ateliere practice
 • Inregistrarea audio a cursului
 • Suport de curs printabil
 • Sesiune de Q&A
 • Webinar de Follow Up dupa 3 saptamani
 • O lună gratuită la Profit First Community (70 EUR)
 • Diplomă de participare

Ce spun cei care au implementat Profit First

Poti sa te bucuri de antreprenoriat.

Eusebiu m-a ajutat sa imi dau seama, ca folosind un sistem financiar potrivit, cum ar fi Profit First, poti sa te bucuri de antreprenoriat. Inainte de a cunoaste acest sistem, raportul cifra de afaceri si profit nu indeplinea asteptarile. Participarea la MasterMind Profit First mi-a oferit o alta perspectiva, una sanatoasa asupra companiei. Cunoscand sistemul Profit First, acum pot bugeta si aloca finantele si profitul intr-un mod sanatos atat pentru mine ca antreprenoare, cat si pentru business.

Mirela Toth

Conceptul în sine m-a impresionat prin simplitatea lui

Deși profitul e destul de jos pe lista lucrurilor care mă motivează (eu fac pentru că sesizez o problema și pot s-o rezolv), conceptul în sine m-a impresionat prin simplitatea lui și prin faptul că dă o masură clară, masurabilă, palpabilă, a contribuției tale. Înainte doar făceam și, de multe ori, aveam sentimentul că "a fost degeaba" (fiind necesar să mă uit în jur, să analizez, să mă conving că, totuși, se văd rezultate), însă, acum, măsura e clară, evidentă și directă. Ma bucur foarte tare că am întâlnit acest concept. Multumesc, Sebi!

DOREL DEATCU 

Recomand tuturor antreprenorilor implementarea în firmele lor sistemul PROFIT FIRST

Sunt economistă de peste douăzeci de ani şi recomand tuturor antreprenorilor implementarea în firmele lor sistemul PROFIT FIRST, indiferent daca afacerea este mica, mare, cu profit sau pierdere. La ce ajută şi de ce recomand?
- În primul rand te ajută să ţi faci o analiză a afacerii, adică să-ți stabilești punctul în care se află afacerea ta - În al doilea rand te ajută să-ţi construieşti un orizont, din punctul în care te afli până în punctul în care vrei să ajungi și îți dă “butoanele” pe care să apeşi - În al treilea rând, și cel mai important în opinia mea, dacă ai ajuns la profit dupa multă munca , daruire și determinare, nu te lasă sa dai faliment pentru imposibilitate de plată.” 

Claudia Virag - Expert contabil

MIRELA totH - PROPRIETAR RESTAURANt

CRISTIAN BUDĂU - PROPRIETAR FIRMA CONSTRUCTII

Întrebări frecvente

Nu e mai simplu și mai eficient sa tin evidenta veniturilor și cheltuielilor intr-un excel?

Nu. Pentru că a muta cifrele în excel nu este la fel de motivant ca și a vedea cum contul tău de profit crește lună după lună. Sistemul Profit First este eficient deoarece se bazează pe un comportament pe care il avem deja majoritatea dintre noi, si anume acela de a ne masura “sanatatea afacerii” uitandu-ne la soldul din banca.

Deși Incasez în avans și nu-mi ajung banii să finalizez proiectul cu profit?

Metoda Profit First îți va arăta foarte specific, pe fiecare proiect cât este de profitabil de fapt și îți va arăta unde pierzi bani. Avansurile pot fi extrem de periculoase dacă nu sunt gestionate cu înțelepciune.

Sistemul Profit First se aplica pe orice fel de business?

Da! Indiferent de industria în care activezi, de modelul de business sau de numărul de angajați, Profit First poate fi adaptat nevoilor firmei tale. Îți vom furniza toate informațiile să-l poți adapta eficient.

Covid ne afecteaza grav activitatea si avem luni în care suntem pe pierdere.  Se poate aplica si în aceasta situatie?

Sistemul a fost inventat si implementat de fondatorul lui tocmai pentru a-l ajuta să-și restructureze afacerea și finanțele personale tocmai într-o perioadă de criză. Profit First te va ajuta nu doar sa iti gestionezi mai bine cheltuielile interne dar si sa iti cresti veniturile, deci da! Poti aplica Profit First mai ales în aceasta situatie!

Firma mea inca are datorii, nu ma pot gandi la profit. Cum pot depasi aceasta situatie?

Un beneficiu important în implementarea Profit First este tocmai “Distrugerea Datoriilor”. Datoriile nu vor putea fi niciodată achitate daca nu există profit, le veti putea amâna sau rostogoli de la o luna la alta. Odată ce afacerea este profitabilă se poate face si planul de eradicare a datoriilor.

În firma noastra sunt mai muti actionari! Cum facem sa cădem pe aceeași lungime de undă?

Definiți-vă rolurile. Stabiliti impreuna care dintre voi se va ocupa de partea financiara și acela va trebui să fie responsabil de implementarea Profit First.

Noi avem si incasari la negru, cum procedam cu acei bani?

Din capul locului, recomandarea noastra este sa renuntati la acest “sport extrem” care mai mult va incurca! Dacă nu puteți face legal o afacere profitabilă nu aveți de fapt o afacere, aveți un mecanism de evaziune fiscală care se va bloca mai devreme sau mai târziu.

 Suntem startup. Cum sa punem deoparte profit daca nu avem profit?

Cel mai bun moment pentru a implementa Profit First este tocmai punctul ZERO! Punand deoparte, ca si profit, un anumit procent din fiecare incasare vei “forta” businessul sa ajunga profitabil în cel mai scurt timp! Doar din profit puteti face recuperarea investitiei cât și recompensarea fondatorilor.

Pot trimite mai mulți angajați la curs?

Sigur. Poti veni împreună cu colegi din management sau parteneri și fiecare va beneficia de discount-uri speciale (25 primul, 40% al doilea)

Lucrează timp de 1 zi alături de Eusebiu Burcaș și echipa lui, pentru a genera și crește profitul afacerii tale lună de lună!