Provocare

The Completion Level of Your Training.

0.00%

New Section

Provocare

1

#1 Practică Recunoștința
Până nu pierzi ceva nu știi cât de valoros este ce ai avut. Ai pierdut un prieten - îi simți lipsa. Ai pierdut bani - ce bine era cu ei. Te-ai îmbolnăvit, ce bine era când ai fost sănătos.
Astăzi este Duminică. Așa că ne vom ocupa de partea sufletească.
Provocarea de azi este despre RECUNOȘTINȚĂ și MULȚUMIRE.
Ai nevoie de o pagină goală și ceva de scris. Poate deschizi un caiet, jurnalul personal sau o pagină text pe computer. Dacă nu, pur și simplu închide ochii și gândește-te așa:
Identifică minim 5 oameni cărora le ești Recunoscător că ai ajuns până aici în viața asta scurtă. Pot fi părinții tăi, un frate sau o soră, un profesor sau un coleg de muncă. Spune-le/scrie-le numele mic, trimite un gând bun pentru ei și spune-i fiecăruia un mare MULȚUMESC!
Identifică și scrie minim 5 motive pentru care poti să-i spui azi MULȚUMESC lui Dumnezeu, Naturii, Universului, Marelui Anonim sau...Nimănui. Poți mulțumi pentru că te-ai trezit, pentru că ai o casă, că ai o familie, respiri, ai ce îmbrăca, ai ce mânca, ai cărți, ai internet, ai prieteni....
Cu aceste gânduri bune în minte și în suflet îndreaptă-te spre cei dragi ai tăi și oferă-le un zâmbet și spune-le MULȚUMESC. Dacă ești singur(ă) acum, dă un telefon unui prieten vechi sau părinților tăi și spune-le VĂ MULȚUMESC și VĂ IUBESC!
Poți nota ce ai simțit sau ce reacții ai primit aici sau în jurnalul tău. Aștept cu drag impresiile tale.
Voi scrie și eu ce experiențe am avut după această provocare!
Ne revedem (online) maine dimineață!

New Lesson

2

Provocarea #2 Analizează-ți (toate) sursele de venit
Dincolo de toată nevoia de protecție și panica pe care le trăim zilele astea, alimentate (intenționat sau nu) de media, toți trebuie să începem a ne gândi cum va arăta viața noastră după pandemie. Ce se va schimba la nivel personal, de familie, la nivel de sat, oraș, țară sau continent?
Un lucru este aproape cert. Majoritatea dintre noi vom câștiga mai puțini bani și mult mai greu decât până ieri. Așa că provocarea de azi este legată de competențe și modul în care generăm valoare adăugată pentru semenii noștri.
Acum de de unde crezi că vin bani tăi? De la alți oameni. Nu vin de la bancă, din bancomat sau din aer. Ci de la angajatorul tău, de la clienții tăi, de la firmele în care ai investit, de la chiriași, etc.
Care au fost până astăzi toate modalitățile în care ai câștigat bani? Ce știi să faci pentru a genera bani și valoare adăugată pentru comunitatea în care trăiești. Azi vedem cât de importante sunt meserii despre care ieri aveam opinii foarte contradictorii.
În ce constă provocarea?
Ia-ți jurnalul, un caiet sau o hârtie și notează? Dacă stai în casă cu familia, roagă fiecare membru major al familiei să facă acest exercițiu:
toate sursele de venit pe care le-ai avut până acum
toate ocupațiile pe care le-ai avut inclusiv cea actuală
ce ai vrea să faci pe viitor și crezi că te-ar împlini
Apoi discută cu membrii familiei lista asta și întreabă-i ce părere au ei despre competențele tale și din ce cred că ai putea câștiga bani pe viitor. Oferă-le și tu feedback-ul tău pe listele lor.
Dacă nu vrei să vorbești cu familia și prietenii despre asta, putem discuta pe acest grup orice trăsnaie vă trece prin minte :)
O zi cu soare în suflet!
Inimile sus!

New Section

New Lesson

3

New Lesson

4