Dacă știi, înseamnă că faci și prin urmare ai?
De aici pornește o adevarătă polemică și mă întreb de multe ori când își vor da seama unii că lucrurile nu mai funcționează așa.
Este o afirmație dureroasă, însă după o analiză mai atentă îmi vei da dreptate.
În altă ordine de idei, există o ecuație fundamentală a banilor care spune că aceștia sunt un produs de factori:
B= C x E x V x Ki
Legenda: B – banii; C – cunoștințe, competențe ; E- experiența în domeniu; V – capacitatea de vânzător; Ki – coeficientul de inteligență financiară
”A ști” nu înseamnă neapărat ”a face” și în tot mai puține cazuri rezultatul este ”a avea”.
În ecuația fundamentală a banilor trebuie să știi să îți vinzi competențele și să ai un coeficient de inteligență financiară care să te ajute să iei decizii financiare corecte, să investești și să multiplici venitul.
“A ști” înseamnă a avea cunoștințe și experiență, a aduce un plus de valoare prin soluții si metode de rezolvare a problemelor în ceea ce “faci”. Însă cum rămâne cu rezultatul?
Se spune că nu contează câți bani caștigi, ci cum îi cheltuiești.
Și bineînțeles, intervine aici coeficientul tău de inteligență financiară.
Ce faci cu banii tăi lună de lună? Care este traseul lor prin buzunarele tale?
De răspunsul la aceste întrebări depinde “a avea”.
Atunci când banii tăi sunt cheltuiți anapoda, investești ținând cont de sfaturile vecinilor de bloc și nu îți poți controla impulsurile de consumator imatur, ai tendința de a accede la un statut social pe care nu-l poți susține din veniturile tale lunare.
Coeficientul de inteligență financiară este un element insesizabil, care nu se predă în școli pentru că este lupta ta cu tine însuți.
Despre traseul corect pe care ar trebui să îl aibă banii tăi pentru ca tu și familia ta să fiți independenți financiar, vorbim la seminariile gratuite din țară. În curând revenim cu mai multe informații si calendarul complet al evenimentelor.
Spor la bani!