Angajati fericitiIn ultimul timp sunt tot mai multe companii locale sau multinaționale care ne solicită seminarii și workshop-uri de finanțe personale pentru angajații lor.

Dacă ești întreprinzător sau proprietar de mare business, te-ai întrebat vreodată care este cel mai mare factor de stres pentru angajații și colegii tăi?  De ce depinde productivitatea și eficiența lor zilnică?

În orice anunț de angajare întâlnești formulări de tipul “căutăm o persoană zâmbitoare”, “oferim atmosferă plăcută de lucru”, “vrem o persoană dedicată și responsabilă”, “avem o echipă motivată” etc.  

Angajatorii vor să aibă o echipă veselă și convingătoare, cu atitudine intraprenorială, interesată de dezvoltarea lor profesională, care să transmită cu ușurință valorile și încrederea în ceea ce face compania. Și totuși nu prea se întâmplă asta.

Oferi training, teambuilding, bonusuri și numeroase facilități în petrecerea timpului liber pentru angajații tăi, un mediu de lucru potrivit și posibilități de avansare. Sună cunoscut?

Nu știu dacă v-ați gândit vreodată dar majoritatea oamenilor sunt impovărați de probleme financiare! Experiența mea de trainer financiar mi-a demonstrat de nenumărate ori că românii au probleme cu banii…și prin asta nu zic că sunt săraci, ci pur și simplu românilor le lipsesc noțiunile de bază în managementul financiar.

Avem o cultură a banilor care nu mai funcționează și nu reușim să ne adaptăm la ceea ce înseamnă…noua cultură a banului. Asta se vede și la muncă, gestionarea banilor firmei este doar treaba patronatului.

Pe scurt, indiferent de salariul sau veniturile pe care le au, lipsa educației financiare crează un dezastru în stabilitatea oricărei familii. Credite, datorii, cheltuieli de întreținere, toate aceste griji și probleme financiare le afectează productivitatea, randamentul muncii și îi pot determina să caute un loc de muncă mai bine plătit.

În fiecare an alt job…o schemă costisitoare, mai ales pentru angajatori. Unele studii recente afirmă că înlocuirea unui angajat nou, pe poziție medie, poate să coste între 8.000-12.000 euro firma angajatoare.

Scenariul financiar în care se regăsesc românii care câștigă bani ca și angajați este foarte simplu…cel mai simplu: tot ce căștigă cheltuie și uneori fac performanță la viteza cu care îi cheltuie.

Și aici se ivește o întrebare: de unde zâmbete, calm și productivitate când stresul financiar a devenit un stil de viață? Când frustrarea este mai puternică decât orice bonus sau semn de recunoștință, cum îmbunătățești atitudinea angajatului tău?

Oferă-le informații utile care le pot schimba viața. Una din cele mai importante lecții învățate de mine este că în lumea cotidiană

Oamenii fac bani, și nu banii fac bani!

Dacă poți să contribui la bunăstarea și liniștea financiară a echipei tale, ei vor contribui la rândul lor la bunul mers al business-ului tău.

Încetează să le mai dai pești în fiecare lună! Învață-i să pescuiască și îți vor mulțumi o viață întreagă.

Spor la bani !!!

Sursa foto:www.maderacap.org

DESpre AUTOR

Eusebiu Burcas

Misiunea mea este să-mi ajut semenii să-și fructifice potențialul și să trăiască în bunăstare.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}